Mikkim & Dave Trumpeteer

Underground stage / Pátek 21.6.2024

drum and bass / raggajungle

Producent, muzikant a DJ Mikkim je skutečným průkopníkem propojení hudebních stylů. Jeho energií nabitá hudba a nekompromisní nabité djské sety a živá show dostávají do varu fanoušky napříč žánry po celém světě. Za své druhé album „Offbeat Rhapsody“, z části nahrávané v Kingstonu na Jamajce, získal nejvyšší možné domácí ocenění a sice cenu Anděl za album roku 2012.
Dave Trumpeteer je nepřehlédnutelná postava mezi českými MCs, která z řady vystupuje svou obrovskou muzikálností, citem pro rytmus a typickým projevem na pódiu. Není u nás, ba dokonce i ve světě, příliš mnoho MCs, kteří vědí, kdy mlčet a kdy naopak správně zasáhnout do dění na party. On je jedním z těch, který to dělá velmi dobře a své publikum si tak umí během pár minut dokonale podmanit. Když k jeho charakteristickému vokálu přidáme ještě jeho živou hru na trumpetu, není pak pochyb, že před vámi stojí jeden z nejoriginálnějších MCs, kterého může současná scéna nabídnout.
V současné době vystupuje převážně po boku DJ Mikkima, se kterým hraje nejen v Praze, ale i Německu, Maďarsku nebo na Slovensku.

 


Partneři: